"Київстар" поскаржився до Конституційного Суду на АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" поскаржився до Конституційного Суду на АМКУ

Фондовий ринок
1490
Компанія “Київстар” оскаржує в Конституційному суді повноваження Антимонопольного комітету України (АМКУ) вимагати без обмежень у суб’єктів господарювання документи, статистичну та іншу інформацію.
Відомості про це містяться в переліку конституційних скарг, що надійшли до Конституційного Суду станом на 15 лютого.
“ПрАТ” Київстар “- щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення частини третьої статті 34 Закону України “Про телекомунікації” від 18 листопада 2003 року №1280-IV та положення частини другої статті 22-1 Закону України “Про Антимонопольний комітет України” від 26 листопада 1993 року №3659-ХІІ”, — говориться на сайті суду.
Нагадаємо, в листопаді 2017 року АМКУ оштрафував мобільного оператора “Київстар” за ненадання інформації у встановлений термін.
Як пояснили в АМКУ, “Київстар” відмовилося надавати запитувану інформацію. Замість відповіді по суті поставлених запитань і всупереч закону мобільний оператор “піддав сумніву необхідність запитуваної інформації для розслідування справи”.
Водночас в “Київстарі” наполягають, що відмовилися виконувати вимогу АМКУ, оскільки запитувана інформація містила персональні дані абонентів та їхні телефонні розмови. Однак у листопаді 2018 року “Київстар” програв суд АМКУ. Так, оператора мобільного зв’язку зобов’язали надавати дані про час і місце дзвінка, тривалість викликів, номери сторін розмови.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас