Стало відомо, скільки жителі європейських країн витрачають на продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки жителі європейських країн витрачають на продукти

Особисті фінанси
3789
Латвійські аналітики порахували, скільки витрачають жителі європейських країн на продукти. Для цього обрали порівнянні за рівнем життя країни.
Жителі Латвії витрачають на найнеобхідніші продукти харчування майже четверту частину від розміру мінімальної зарплати, встановленої в країні. Португальці, естонці та словаки – і того менше. Про це свідчать результати проведеного дослідження, повідомляє Сегодня з посиланням на латвійське видання Dienas Bizness.
До умовного кошика найнеобхідніших продуктів дослідники включили вісім універсальних категорій: хліб, молоко, яйця, рис, м’ясо, овочі та фрукти. Аналітики вирахували, скільки витрачають жителі європейських країн на ці продукти, і яку частку ці витрати становлять від мінімальної зарплати.
З’ясувалося, що витрати на зазначені продукти становлять 25,5% від мінімальної зарплати в Латвії, 17,3% в Литві 14,8% в Естонії. Схожі результати з країн Єврозони показали Португалія, Греція, Словаччина і Словенія.
На сьогодні мінімальна зарплата в Литві складає 550 євро (443,81 євро після сплати податків), в Естонії – 540 євро (516,45 євро “чистими”), а в Латвії 430 євро (306,16 євро на руки).
Що стосується українців, які отримують мінімальну зарплату, то вони витрачають на їжу половину своїх доходів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас