Amazon і General Motors інвестують у виробника електромобілів Rivian — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon і General Motors інвестують у виробника електромобілів Rivian

Технології&Авто
534
Видання Reuters і Bloomberg практично одночасно повідомили, що американські компанії Amazon і General Motors збираються інвестувати велику суму в стартап Rivian, нещодавно представив електричний пікап Rivian R1T і електрокросовер Rivian R1S.
За даними ЗМІ, мова йде про суму в діапазоні між $1 млрд і $2 млрд, при цьому Amazon і General Motors отримають міноритарний пакет акцій Rivian.
Наразі переговори сторін тривають, при цьому в разі успішного завершення оголосити про майбутню угоду можуть вже в лютому поточного року.
Представники всіх трьох компаній відмовилися коментувати інформацію, не підтвердивши і не спростувавши факт переговорів і можливість такої угоди.
І Amazon, і General Motors знадобляться технології та готова продукція компанії Rivian (наприклад, для служби доставки), а остання отримає додаткові кошти на розробку нових моделей і оптимізацію виробничих ліній і системи продажів. До речі, зовсім нещодавно General Motors заявляла, що планує розробити повністю електричну версію пікапа GMC Sierra і випустити кілька електрокросоверів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас