Експерт розповів, що робити, коли не приходять платіжки податку на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, що робити, коли не приходять платіжки податку на нерухомість

Особисті фінанси
2941
Багато українців досі не отримали жодної платіжки по податку на нерухомість, який в цьому році виріс до 1,5% від мінімальної зарплати.
В результаті заплатити доведеться за всі пропущені з вини ДФС періоди.
Таку думку висловив директор інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський.
Однак він запевнив, що штрафи за несплату податку нікому не загрожують.

Інвестуйте в нерухомість 🌃

“Якщо платіжки не приходять, хвилюватися не треба. Дійсно, у разі якщо ви не отримали повідомлення про суму податку, яку ви повинні заплатити, то до вас не може бути ніяких претензій. Але ті зміни, які у нас відбулися в законодавстві, стосуються того, що якщо протягом декількох років ви не платили цей податок, вам все одно доведеться його заплатити”, – пояснив Несходовський.
За його словами, фактично це своєрідне накопичення боргів за попередні періоди. Але ніяких штрафних санкцій, якщо домогосподарство не отримувало податкового повідомлення, застосовуватися не буде.
“А чому вони не приходили? Тут основна причина в тому, що у нас ДФС погано працює з адміністрування даного податку. Недостатньо відповідно сформований реєстр нерухомості, не вся інформація туди передана. Тобто тих, хто не проводив операції після 2004 року, фактично немає в цьому реєстрі. в результаті немає бази даних для розрахунків цього податку, і ДФС не надсилає таким платникам податків відповідні повідомлення”, – уточнив експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас