Поліція розслідує, як "Украерорух" і порт "Чорноморськ" втратили кошти в Платинум банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція розслідує, як "Украерорух" і порт "Чорноморськ" втратили кошти в Платинум банку

Фондовий ринок
457
Згідно з ухвалою Голосіївського райсуду м. Києва від 6 лютого, слідчі поліції в рамках кримінального провадження встановили, що “протягом 2016 року службові особи «Украерорух», морського торгівельного порту «Чорноморськ» за попередньою змовою із засновниками та службовими особами ПАТ «Платинум Банк», в порушення вимог Мінінфраструктури про виведення коштів держкомпанії з недержавних банківських установ, перерахували кошти у сумі 160 млн грн та 46,3 млн грн відповідно, на поточні рахунки в ПАТ «Платинум Банк», внаслідок чого державі спричинено збитки в особливо великих розмірах” (цитата).
17 січня Голосіївський райсуд м. Києва в межах цього кримінального провадження задовольнив клопотання слідчих, погоджене з прокуратурою, та надав тимчасовий доступ до документів (з можливістю вилучення копій), які перебувають у володінні Платинум Банку. Йшлося в т.ч. про:
- акт інвентаризації станом на 10.01.2017 необоротних активів, ТМЦ, дебіторської та кредиторської заборгованості, юридичних та кредитних справ клієнтів ПАТ «Платинум Банк», договорів за міжбанківськими кредитами/депозитами;
- аудит фінансово-господарської діяльності Платинум Банку, проведеного після віднесення його до неплатоспроможних.
Нагадаємо, екс-глава НБУ Валерія Гонтарева публічно заявляла, що на момент визнання Платинум Банку неплатоспроможним в ньому були зосереджені кошти держпідприємств на 500 млн грн.
За даними Фонду гарантування, на 01.01.2019 вкладникам Платинум Банку в межах гарантійної суми були виплачені компенсації на 4,8 млрд грн (98,5% запланованих виплат).
Раніше ФГВФО повідомляв, що балансова вартість активів Платинум Банку – 8,3 млрд грн, а їх оцінна вартість – лише 2,3 млрд грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас