Борщовий набір у січні дорожчав швидкими темпами - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борщовий набір у січні дорожчав швидкими темпами - НБУ

Особисті фінанси
594
Овочі борщового набору у січні дорожчали швидкими темами через несприятливі погодні умови для зберігання овочів. Зростання цін на сирі продукти харчування у січні прискорилося загалом до 4,0% р/р.
Про це йдеться у коментарі Національного банку України щодо рівня інфляції в січні 2019 року.
“Зростання цін на сирі продукти харчування у січні прискорилося (до 4,0% р/р). З одного боку, й надалі швидкими темами дорожчали овочі борщового набору через несприятливі погодні умови для зберігання овочів та борошно – під впливом зростання цін на зовнішніх ринках”, – вказали у Нацбанку.
З іншого боку, як зазначається, завдяки гарному врожаю продовжували дешевшати фрукти. Крім того, суттєво знизилися ціни на яйця.
Річні темпи зростання цін на продукти харчування з високим ступенем обробки (9,5%) практично не змінилися порівняно з показниками грудня. Зокрема, сповільнення подорожчання м’ясних продуктів нівелювало прискорення зростання цін на сири та кисломолочні продукти, що було відображенням відповідних тенденцій на зовнішніх ринках, повідомили у НБУ.
“Зростання цін на непродовольчі товари також продовжило сповільнюватися (до 3,4% р/р) насамперед завдяки зміцненню обмінного курсу гривні. Так, нижчими темпами зростали ціни на побутову техніку, меблі, фармацевтичні товари, одяг та взуття. Водночас ціни на автомобілі не змінилися порівняно з січнем 2018 року, а ціни на телевізори і комп’ютерну техніку навіть знизилися”, – зазначили у Нацбанку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас