У 2018 році економіка України втратила $0,5 млрд через корупцію в будівництві, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 році економіка України втратила $0,5 млрд через корупцію в будівництві, - експерт

Нерухомість
331
Бізнес-асоціація URE Club заявляє, що в 2018 році економіка втратила 0,5 млрд доларів через корупцію в будівельній галузі.
Про це йдеться в повідомленні асоціації.
“За підсумками 2018 року через корупцію в будівельному бізнесі фінансові втрати економіки України склали близько 0,5 млрд доларів”, – цитуються в ньому слова співзасновника та керуючого партнера URE Club Ольги Соловей.
Зазначається, що будівельний бізнес вважається однією з найбільш корупційних сфер світової економіки, в якій сума хабарів перевищує 860 млрд доларів на рік.
Опитані асоціацією представники будівельного бізнесу відзначили високий рівень корупційної складової при отриманні погоджень і дозволів (82,6%), при отриманні заключних дозволів (78,3%), а 74% учасників опитування підтвердили корупційні прояви при здачі об’єктів в експлуатацію.
“Учасники ринку в один голос кажуть, що необхідно боротися з корупцією, але водночас мало хто наважується оголошувати факти корупції, з якими стикається. Компанії не готові і не можуть поодинці боротися з цим явищем”, – прокоментувала Соловей.
За її словами, для руйнування корупційної системи необхідне об’єднання девелоперів і суспільний резонанс.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас