Гарнітури AR отримають голографію з проекцією на сітківку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарнітури AR отримають голографію з проекцією на сітківку

Технології&Авто
273
Сучасні гарнітури AR (і VR) використовують мікродисплеї і лінзи, які зменшують фокусну відстань до очей (сітківки) і дозволяють бачити чітке зображення.
При цьому гарнітури доповненої реальності додатково несуть оптичні системи для змішування зображення на екранах і обстановки довкола спостерігача. Разом ми маємо внутрішню і зовнішню оптику, що звужує кут огляду, додатково навантажує зір і робить гарнітури складнішими, важчими і дорожчими.
Фахівці з CEA-Leti розробили оптичну систему, в якій ця сама оптична система зведена до мінімуму. У ній немає дисплеїв і «змішувачів», а картинка проектується прямо на сітківку. Зображення на сітківці виходить з інтерференції (взаємодії) променів від умовно двох джерел. Одне з них – це зображення навколишнього оточення, а інше – це голографічна картинка доповненої реальності.
Для створення голографічного зображення для кожного ока необхідна складна система з масивами випромінювачів на зразок дифракційної ґратки. У своїй доповіді французи розповіли про експерименти з різними блоками для передачі світлових хвиль і про необхідні компоненти подібних оптичних структур.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас