МВФ підтримує рішення ФРС призупинити підвищення ставок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтримує рішення ФРС призупинити підвищення ставок

Світ
351
Новий головний економіст Міжнародного валютного фонду (МВФ) Гіта Гопінат підтримала рішення Федеральної резервної системи (ФРС) призупинити підвищення процентних ставок на тлі ослаблення зростання економіки і посилення ризиків.
В інтерв’ю Financial Times вона повідомила про погіршення перспектив світової економіки, зауваживши, що ризики “є суттєвими і продовжують зростати”.
На думку Г.Гопінат, пауза в підвищенні ставок ФРС матиме позитивний вплив на економіку США, в якій поки зберігається позитивний залишковий вплив податкової реформи.
“Той факт, що ФРС поставила підвищення рейтингів на паузу, надасть значну підтримку економіці. Ми поділяємо думку ФРС про необхідність підходу, заснованого на фактичних даних”, – сказала вона.
Зрушення в політиці Федрезерву також підтримало ринки країн, що розвиваються, які протягом усього минулого року страждали від посилення умов фінансування, зазначає головний економіст МВФ.
“Валюти emerging markets значно подешевшали в 2018 році, приплив капіталу ослаб. Зараз ми спостерігаємо припинення обох тенденцій”, – заявила Г.Гопінат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас