У Світовому банку назвали пріоритети для реформ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Світовому банку назвали пріоритети для реформ в Україні

Казна та Політика
580
Україні слід докладати більше зусиль у напрямку проведення реформ вільного продажу землі та вирішення проблеми непрацюючих кредитів у банківському секторі.
Про це сказав регіональний віце-президент Світового банку в країнах Європи та Центральної Азії Сиріл Мюллер у ході візиту до Києва, повідомляє прес-служба Світового банку.
«Упродовж кількох років Україна зробила основні кроки на шляху до реформування пенсійної системи, охорони здоров’я та енергосубсидій, та прийняла законодавство з метою створення Антикорупційного суду і посилення державних банків», – зазначив Мюллер.
З його слів, Україні необхідно більше зусиль, щоб результати, досягнуті сьогодні, стали основою для проведення подальших реформ, особливо у сфері вільного продажу землі, відокремлення функцій (анбандлінгу) в газовому секторі та вирішення проблеми непрацюючих кредитів у банківському секторі.
У Світовому банку нагадали, що окрім останньої гарантії на підтримку державної політики розміром 750 млн дол. США, що була схвалена у грудні 2018 року, починаючи з травня 2014 року Світовий банк надав Україні загалом 5,5 млрд дол. США (включаючи кошти, виділені в рамках чотирьох позик на політики розвитку та сімох інвестиційних операцій), а також гарантію оплати газу розміром 500 млн дол. США.
Інвестиційні проекти Світового банку підтримують надання основних державних послуг, які безпосередньо забезпечують вигоди для населення України, шляхом покращення систем водопостачання, водовідведення, опалення, дорожньої галузі, забезпечуючи соціальний захист та охорону здоров’я, а також сприяючи розвитку приватного сектору.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас