Total відкрила 1-е велике родовище нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Total відкрила 1-е велике родовище нафти

Енергетика
1426
Total відкрила перше для ПАР велике родовище на шельфі, оцінивши його запаси в 1 млрд барелів (близько 140 млн т).
Родовище Brulpadda в басейні Outeniqua розташоване в глибоководній частині південноафриканського шельфу, в 175 км від узбережжя.
Відкриття родовища може прискорити геологорозвідувальні роботи на глибоководних ділянках біля узбережжя ПАР, відзначають аналітики. Міністр мінеральних ресурсів ПАР Гведе Манташе назвав його “потенційно масштабною підмогою для економіки”, повідомляють місцеві ЗМІ.
Запасів Brulpadda може виявитися достатньо для безперебійного постачання всіх НПЗ в ПАР протягом чотирьох років.
У процесі буріння був виявлений шар газового конденсату потужністю 57 метрів, підсумкова глибина свердловини становить 3 633 метри. Пізніше цього року Total разом з партнерами проведе тривимірну сейсморозвідку, щоб уточнити параметри родовища. Ліцензія також дозволяє буріння чотирьох розвідувальних свердловин на цій ділянці.
Площа блоку 11B/12B становить 19 тис. км, глибина коливається від 200 до 1,8 тис. метрів. У прес-релізі зазначається, що загальні умови буріння певною мірою нагадують родовища на шельфі Великобританії, біля Шетландських островів.
Оператором родовища є Total з часткою 45%, її партнерами – Qatar Petroleum (25%), CNR International (20%) і південноафриканський консорціум Main Street (10%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас