Firefox почне заглушати відео — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Firefox почне заглушати відео

Фондовий ринок
1118
Mozilla оголосила, що Firefox почне автоматично блокувати автоматичне відтворення відео і аудіо на сторінках.
Ця функція з’явиться в збірці Firefox 66 для настільних комп’ютерів і в оновленні Firefox для Android, обидва з яких заплановані на 19 березня.
За словами Mozilla, майбутній випуск не дозволить відтворювати аудіо або відео без запиту користувача. Це означає, що потрібно натиснути кнопку відтворення або щось подібне, щоб вміст запустився. В іншому випадку відтворення не почнеться, і користувач зможе без зайвих проблем перемикатися між вкладками, не повертаючись до сторінки, де без попиту запустилося відео або аудіо. Це може бути зручно, але, судячи з усього, така поведінка браузера буде поширюватися і на сайти з потоковим відео на кшталт YouTube і Netflix, до автоматичного відтворення відео на яких користувачі вже давно звикли.
Користувачі зможуть відмовитися від такого блокування, якщо їх не дратують автоматичні відтворення на сайтах. У рядку URL з’явиться значок, який вказує на те, що автоматичний запуск відео або аудіо заблокований, і при клацанні по ньому відкриється меню, яке дозволить змінювати налаштування. Firefox залишить автоматичне відтворення відео на сайтах, яким користувач раніше надав доступ до своєї камери і мікрофону. Ці служби зазвичай призначені для відеоконференцій, тому має сенс дозволити їм функціонувати без зайвих проблем.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас