Єврокомісія знизила прогнози щодо найбільших економік Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія знизила прогнози щодо найбільших економік Європи

Світ
456
Європейська комісія знизила прогноз зростання ВВП Німеччини в 2019 році з 1,8 до 1,1%, Італії – з 1,2 до 0,2% і єврозони в цілому – з 1,9 до 1,3%.
Про це повідомляється на офіційному сайті ЕК.
Як повідомляється, існує ризик і подальшого зниження.
“Ризики залишаються суттєвими і виникають головним чином із потенційних помилок в економічній політиці по всьому світу. У США підвищується ризик стиснення бюджетних витрат в 2020 році по мірі затухання ефектів фіскальних стимулів (зокрема, зниження податків) адміністрації Дональда Трампа. Китайська економіка може сповільнитися більш різко, ніж очікується, і багато ринки вразливі до раптових змін глобального сприйняття ризиків”, – йдеться в повідомленні.
У порівнянні з листопадовим прогнозом Єврокомісія знизила оцінки зростання в 2019 році всіх економік єврозони, крім Греції та Мальти. Прогноз по зростанню ВВП всієї єврозони знижений з 1,9 до 1,3%.
Так, зростання ВВП Німеччини в 2018 році сповільнилося до 1,5% після середніх 2,1% в попередні чотири роки. До проблем додався рекордно низький рівень води в Рейні через аномально сухого літа.
Крім того, економіка Італії вже знаходиться в технічної рецесії (зниження ВВП два квартали поспіль). У четвертому кварталі ВВП країни скоротився на 0,2% до попереднього кварталу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас