Поставки процесорів скоротяться в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поставки процесорів скоротяться в 2019 році

Світ
336
Аналітики Digitimes Research вважають, що світові поставки однокристальних систем для смартфонів в 2019 році зменшаться, як і в 2018 році.
Пов’язано це з невизначеністю, викликаною тривалою торговельною війною між США і Китаєм, змінами завантаження виробничих потужностей і нестабільністю курсів валют.
Лідер ринку, Qualcomm, трохи наростить свої поставки за рахунок отримання нових бізнес-можливостей в секторі 5G і додаткових замовлень на однокристальні системи від п’яти провідних виробників смартфонів. За підсумками року, як вважають аналітики, американська компанія контролюватиме понад 40% ринку.
HiSilicon, завдяки замовленням з боку батьківської Huawei, продовжить помітно збільшувати поставки, причому середня вартість її чіпів буде зростати. Прагнення Huawei розширити свої закордонні продажі надасть HiSilicon широкі можливості для подальшого нарощення присутності на ринку.
Зростатиме частка процесорів з вбудованими нейронними модулями для прискорення обчислень алгоритмів у сфері машинного навчання і штучного інтелекту. Це пов’язано зі зростанням популярності таких напрямків, як обробка зображень, біометрична ідентифікація, персональні помічники тощо.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас