Розмитнені іномарки з пробігом охопили більше 90% первинного ринку легкових авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмитнені іномарки з пробігом охопили більше 90% первинного ринку легкових авто

Технології&Авто
3564
Протягом січня свою першу реєстрацію в Україні пройшли 51,5 тис. легкових автомобілів з пробігом. В результаті частка вживаних автомобілів на первинному ринку досягла 91%.
Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».
Основну масу в цих реєстраціях склали колишні авто на «єврономерах», яким тимчасово надано пільгове розмитнення, що яскраво відбилося на віковій структурі первинного ринку старих авто.
Автомобілі випуску до 2010 року охопили лише п’яту частину первинного ринку секонд-хенду, а 80% припало на машини більш солідного віку.
Найчастіше вибір українців зупиняється на автомобілях з дизельними двигунами – 71% первинних реєстрацій ввезених авто з пробігом. В той же час, частка бензинових авто склала 20%, автомобілів з ГБО – близько 8%, і трохи більше одного відсотка припало на електромобілі та гібриди.
Що стосується автомобільних марок:
  • Лідером січня став Volkswagen, 11144 машини цієї німецької марки поміняли своїх іноземних власників на українських.
  • Другою за популярністю стала марка Opel, понад 5,5 тис. вживаних автомобілів якої було ввезено і минулого місяця і зареєстровано в Україні.
  • На третьому місці ще одна німецька марка – Audi з результатом в 4,5 тис. авто.
  • Також високий попит в українців мали автомобілі марок Renault – 3701 шт. і BMW – 3678 шт.
Що стосується найпопулярніших моделей серед імпортного секонд-хенду, то в січні ними були: Volkswagen Passat – 5572 шт., Volkswagen Golf – 2656 шт., Skoda Octavia – 2386 шт., Audi A6 – 2267 шт. і Opel Zafira – 2136 шт.
До речі, якщо ви стали власником авто на «єврономерах», тому що не подобається переплачувати – вибирайте спеціальні кредитні карти для автомобілістів прямо у нас на порталі. Карти для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Обрати картку для водія

За матеріалами:
Укравтопром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас