Зарплати в промисловості зросли на 38% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати в промисловості зросли на 38%

Особисті фінанси
685
Одними з найбільш затребуваних професій в Україні залишаються виробничі. Тільки в 2018 році кількість пропозицій від роботодавців в цій галузі склала 5-6% від усіх вакансій на ринку праці.
Про це повідомляє HeadHunter Україна.
Найбільше в цій галузі Україні потрібні:
  • Харчовики: 22% вакансій від усіх професій.
  • Машинобудівники: 21%.
  • Інженер: 16%.
  • Технологи: 15%.
  • Працівники легкої промисловості: 10%.
У 2018 році рівень конкуренції на виробничих сферах варіювався в середньому від 3 до 4 осіб на місце. Така тенденція на нашому ринку праці не надто відрізняється від загальної. Для порівняння, сьогодні на місце ТОП-менеджера в Україні претендують близько 13 осіб, а на працівників у сфері медіа та юриспруденції – близько шести.
Минулого року найгостріший дефіцит кадрів відчували галузі, пов’язані з виробництвом продуктів харчування, роздрібною торгівлею, виробництвом верстатів і комплектуючих, нехарчових товарів народного споживання.
Діапазон зарплат серед виробничників зараз досить великий. Все залежить від сфери діяльності компанії, професіоналізму і досвіду роботи здобувача. За оцінками експертів, в 2018 році виробничники стали отримувати на 38% більше, що дещо перевищує загальні тенденції на українському ринку, де в середньому зарплата зросла приблизно на 25-30%.
Також варто відзначити, що виробничники зараз одні з найбільш затребуваних і за кордоном. Фахівців у цій галузі найчастіше шукають у Польщі (8% від усіх пропозицій) та Чехії (14%).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас