Ford випробовує систему «світлової мови» для робомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford випробовує систему «світлової мови» для робомобілів

Технології&Авто
280
Компанія Ford розповіла про інноваційну систему світових комунікацій для транспортних засобів, оснащених системою автопілотування.
Дослідження говорять про те, що 63% пішоходів занепокоєні, наскільки безпечно буде переходити дорогу в майбутньому, коли на вулицях з’являться автомобілі з повноцінним автопілотом. Крім того, поки не зовсім ясно, як до робомобілів ставитимуться інші автомобілісти.
Тому багато автовиробників розробляють засоби комунікації самокерованих машин з іншими учасниками руху. Одним з варіантів є система візуального оповіщення за допомогою світлових сигналів.
Підхід Ford полягає в використанні світлових сигналів, за допомогою яких безпілотник повідомляє про те, що він робить у поточний момент і яким буде його наступна дія. Випробування цього способу комунікації вже проводяться компанією в рамках розробки інтерфейсу спілкування, який допоможе автономним автомобілів плавно влитися в загальний дорожній потік.
Спеціальна світлова панель може розташовуватися в області лобового скла або на даху. Експерименти, проведені компанією Ford, дозволили виявити оптимальний колір для комунікації безпілотників з оточуючими.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас