НБУ оприлюднив розмір міжнародних резервів на 1 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оприлюднив розмір міжнародних резервів на 1 лютого

Казна та Політика
793
Міжнародні резерви України станом на 01 лютого 2019 року становили $20 819,7 млн (в еквіваленті) за попередніми даними, залишившись на рівні початку року.
Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.
Динаміку обсягу міжнародних резервів упродовж місяця визначали такі чинники:
  • По-перше, операції Уряду. Платежі з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті становили
    $883,9 млн. З них $808,1 млн – витрати на обслуговування та погашення за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП). Ці витрати були частково компенсовані надходженнями від розміщення ОВДП, які становили $620,7 млн дол.
  • По-друге, інтервенції Національного банку. У січні чиста купівля валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку забезпечила поповнення резервів на $136,1 млн.
Зокрема, для згладжування курсових коливань упродовж місяця Національний банк продав $54,3 млн, з яких 30,0 млн дол. США – шляхом валютних інтервенцій за вибором найкращої ціни.
  • По-третє, переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют). У минулому місяці їх вартість збільшилася на $126,3 млн.
Загалом станом на 01 лютого 2018 року обсяг міжнародних резервів залишається на рівні п’ятирічного максимуму і покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас