Китай побудує чотири атомні авіаносці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай побудує чотири атомні авіаносці

Світ
971
За відомостями видання South China Morning Post, китайська влада має намір побудувати чотири атомні авіаносці, щоб до 2035 року наблизитися до досягнення паритету з США, довівши загальне число своїх авіаносців до шести.
В даний час Китай володіє двома авіаносцями – в строю знаходиться авіаносний крейсер «Ляонін» (колишній «Варяг»); ходові випробування проходить перший і поки єдиний побудований у Китаї авіаносець «Шаньдун» (тип 001), в 2020 році він повинен бути введений в експлуатацію.
«Очікується, що китайські атомні авіаносці з новими електромагнітними стартовими катапультами для запуску літаків (EMALS) повинні увійти в дію до 2035 року, – зазначив військовий експерт, офіцер запасу ВМФ КНР Ван Юнфей. – Загальна кількість авіаносців має досягти шести. Країні необхідно розвивати авіаносний флот, наближаючись до паритету з США».
В даний час в строю знаходяться 11 американських авіаносців. Незалежний військовий експерт Сон Чжонпін вважає, що саме атомні авіаносці стануть головною ударною силою китайського ВМФ.
При цьому авіаносці типу 001 і 002 без атомних силових установок будуть використовуватися в якості допоміжних. «Авіаносець типу 002 з традиційною силовою установкою і електромагнітною стартовою катапультою може стати лише одним з таких кораблів, тому що Китай буде будувати вже атомні морські авіаносні комплекси», – вважає експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас