Шахраї придумали новий спосіб обманювати платіжні термінали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї придумали новий спосіб обманювати платіжні термінали

Кримінал
8034
Шахраї придумали новий спосіб обманювати платіжні термінали і вводити в збитки компанії, яким вони належать. Замість справжніх грошей в апарати стали засовувати чорний картон з голограмними смужками, який сприймається купюроприймачами, як справжні 500 грн.
Про новий спосіб у своєму Telegram-каналі написав один із засновників FinTech Band Дмитро Дубілет.
І відразу уточнив: щоб платіжний термінал сприйняв картонки як справжні гроші і взяв їх на рахунок, шахраї впливають на техніку якимось спеціальним пристроєм. Яким саме — невідомо. Після такого поповнення карткового рахунку власник рахунку відразу ж знімає готівку в банкоматі. Звичайно ж, непідробні — справжні.
Від нового шахрайства постраждав один з великих операторів платіжних терміналів (ім’я не розкривається). В його апаратах було знайдено різаного картону на 60 тис. грн.
Після цієї НП всі великі компанії, що обслуговують термінали, тестували свої пристрої, намагаючись зрозуміти, за допомогою якого прийому і апарату шахраям вдається обдурити купюроприймач. Однак досі не розгадали цей секрет. Отже платіжники досі в небезпеці.
«У чому саме полягає схема, і як працює технологія — встановити нам так і не вдалося. Ми тиждень тестували всі можливі способи використання підробки, пробували її вставляти в різні типи купюроприймачів, окремо і разом зі справжньою купюрою. Але нам так досі і не вдалося повторити «успіх» шахраїв. Причому мені відомо, що цього не змогли зробити й експерти компанії, що виявила у себе підробки», — розповів технічний фахівець великої компанії-власника мережі платіжних терміналів.
Він додав, що підробка зроблена з щільного глянцевого паперу, схожого на той, який використовують при друці журналів. А на місці, де у оригіналу розташовується захисна смуга, наклеєна вузька стрічка фольги. Однак навіть розміри справжньої купюри номіналом 500 грн. і підробки не збігаються.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас