Deutsche Bank має намір піти зі Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank має намір піти зі Східної Європи

Світ
958
Найбільший банк Німеччини припиняє бізнес з клієнтами в Східній Європі через скандал, пов’язаний з відмиванням грошей в Danske Bank.
Про це повідомляє NTV.
Фінансовий конгломерат був замішаний у незаконній діяльності як банк-кореспондент і сприянні клієнтам зі Східної Європи у відмиванні грошей через офшорні юрисдикції. Відомо, що тільки для естонської філії Danske Bank, що перебуває в центрі скандалу, до 2015 року обробив транзакції на суму близько 150 мільярдів євро.
У Deutsche Bank переконані, що співпраця з фінансовими інститутами зі Східної Європи кидає тінь на його репутацію. Про це заявив службовець банку Штефан Вілкен (Stephan Wilken), виступаючи перед комітетом Європарламенту в Брюсселі.
Він підкреслив, що Deutsche Bank виніс урок і став набагато обережнішим. Наприклад, з 2016 року зменшив кількість своїх клієнтів з РФ і декількох країн Східної Європи приблизно на 60%. Кореспондентські банківські відносини з клієнтами в Естонії, Латвії та Молдові повністю припинені, а в Литві скорочено кількість клієнтів на три чверті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас