Виробництво цукру в Україні скоротилось на 15%


Виробництво цукру в Україні скоротилось на 15%

За результатами 2018/2019 МР в Україні виготовлено 1,82 млн т цукру, що на 15% менше, ніж попереднього року.

Про це повідомила заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» та провідний спікер Sugar World 2019 Руслана Бутило.

«Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн т цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру. Проте, цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньо-економічних контрактів», – прокоментувала Руслана Бутило.

За її словами, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в 2018/2019 МР стала низька якість сировини.

Як повідомляла раніше НАЦУ «Укрцукор», в 2018 році аграріям вдалось отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою – 16,47%.

Лідером з виробництва цукру, по традиції, стала Вінницька область – 424,0 тис. т. Другу позицію зайняла Тернопільська обл. – 227,0 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська обл. – 222,5 тис. т цукру.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Дивись також
В Контексті Finance.ua
Опитування