Виробництво цукру в Україні скоротилось на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво цукру в Україні скоротилось на 15%

Аграрний ринок
323
За результатами 2018/2019 МР в Україні виготовлено 1,82 млн т цукру, що на 15% менше, ніж попереднього року.
Про це повідомила заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» та провідний спікер Sugar World 2019 Руслана Бутило.
«Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн т цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру. Проте, цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньо-економічних контрактів», – прокоментувала Руслана Бутило.
За її словами, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в 2018/2019 МР стала низька якість сировини.
Як повідомляла раніше НАЦУ «Укрцукор», в 2018 році аграріям вдалось отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою – 16,47%.
Лідером з виробництва цукру, по традиції, стала Вінницька область – 424,0 тис. т. Другу позицію зайняла Тернопільська обл. – 227,0 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська обл. – 222,5 тис. т цукру.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас