Картку киянина перестали видавати: в чому причина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Картку киянина перестали видавати: в чому причина

Казна та Політика
1750
Столичні пільговики скаржаться, що в “Ощадбанку” перестали оформляти і видавати Картки киянина. Проблему обіцяють незабаром вирішити, пише Сегодня.
На гарячій лінії Ощадбанку говорять, що оформлення карток призупинено з технічних причин. Радять тільки періодично передзвонювати і дізнаватися обстановку.
До речі, в департаменті соцполітики КМДА ще раз пояснюють нововведення з проїздом пільгових категорій: валідувати карту в наземному громадському транспорті повинні лише пільговики-кияни. Ті пасажири, які мають загальнодержавні пільги на безкоштовний проїзд, можуть поки їздити за посвідченнями, кондуктори не мають права вимагати у них оплату.
“За рішенням КМДА було змінено продукт “Картка киянина”, що передбачає модернізацію технологічного процесу видачі і обслуговування таких карт. Зараз в банку триває внесення змін до укладених договорыв з техпідрядника і тестування. Тому протягом нетривалого часу банк не видавав нових Карток киянина, але не припиняв прийом документів від жителів на їх виготовлення. Видача нових карток, оснащених безконтактним чіпом, відновиться найближчим часом”, – повідомили в “Ощадбанку”.
Розповідають жителі і про спроби нав’язати доппослуги при оформленні картки. Мовляв, в деяких відділеннях вимагають перевести в цей банк пенсію або оформити страховку, а в разі незгоди відмовляються оформляти електронний документ. В “Ощадбанку” пояснюють, що люди мають право вибору.
Цього року Картка киянина стане актуальною і для жителів, які не мають ні пільг, ні офіційної реєстрації в Києві. Наприклад, ті, хто її оформлять, зможуть віддавати дітей в київські садки і не платити за них величезні суми.

Довідка Finance.ua

  • З 1 січня 2019 року набуло чинності рішення Київради, яким затверджено новий механізм фінансування дошкільних установ.
  • “Картка киянина” стане муніципальною, у неї з’являться нові функції. Тепер картка стане транспортною, комунальною та медичною.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас