Meizu стане частково державною компанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Meizu стане частково державною компанією

Фондовий ринок
4624
Засновник Meizu Джек Вонг (Хуан Чжан) в листі працівникам і фанатам, присвяченому наближенню Китайського нового року, оголосив про перехід компанії на систему змішаного володіння.
Це означає, що Meizu стане частково державною компанією, одним з ключових власників якої буде Комітет з контролю і управління державним майном (SASAC).
Схема змішаного володіння була розроблена урядом Китаю для підвищення ефективності держпідприємств шляхом їх часткової приватизації. Meizu – це чи не перша компанія, яка скористалася нею в зворотному напрямку: з приватної компанії вона стає частково державною.
Схема часткової націоналізації була запропонована SASAC для фінансового оздоровлення компаній, що опинилися у тяжкій економічній ситуації через загальне сповільнення китайської економіки. Meizu, мабуть, з таких: основні продажі припадають на Піднебесну, де попит на смартфони стійко скорочується – в результаті чого скорочуються і продажі Meizu.
За даними Counterpoint, в 2018 році в Китаї компанія продала на 48% менше смартфонів, ніж роком раніше, тобто майже в два рази. Вибратися з кризи Meizu постарається, розвиваючи напрямки IoT і 5G, а також інтеграцію з сервісами Alibaba, пише в своєму листі Хуан Чжан.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас