У 2018 році 37% компаній в світі були атаковані криптомайнерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 році 37% компаній в світі були атаковані криптомайнерами

Фінтех і Картки
228
Виробник програмного забезпечення для кібербезпеки Check Point Software Technologies представив дослідний звіт, присвячений основним інструментам, які хакери використовують для атак на організації по всьому світу.
В Check Point відзначають, що в 2018 році криптомайнери стабільно посідали перші чотири рядки рейтингів найактивніших загроз і атакували 37% організацій по всьому світу. Незважаючи на зниження вартості всіх криптовалют, 20% компаній продовжують піддаватися атакам криптомайнерів щотижня.
Останнім часом це шкідливе ПЗ помітно еволюціонувало, щоб використовувати уразливості високого рівня і обходити пісочниці та інші засоби захисту, щоб збільшити інтенсивність заражень. Приблизно третина компаній в світі зіткнулися з атаками мобільного шкідливого ПЗ, причому три основні загрози були спрямовані на Android-гаджети.
У 2018 році було кілька випадків, коли мобільне шкідливе ПЗ було попередньо встановлено на пристроях, а додатки, доступні в офіційних магазинах, фактично виявилися прихованим шкідливим ПЗ.
18% організацій були атаковані ботами, які використовуються для запуску DDoS-атак і поширення інших шкідливих програм. Майже половина (49%) організацій, які зазнали DDoS-атак в 2018 році, була заражена ботнетами.
Також експерти відзначають зниження частки програм-вимагачів: в 2018 році використання вимагачів різко скоротилося, зачепивши лише 4% організацій в усьому світі.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас