Ринок смартфонів: що змінив 2018 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок смартфонів: що змінив 2018 рік

Технології&Авто
2373
Дослідницька компанія IDC, що займається вивченням світового ринку інформаційних технологій, продемонструвала невтішний звіт про катастрофічний стан ринку смартфонів.
Згідно з даними компанії, в 2018 році світові продажі смартфонів впали на 4,1% — це найгірший показник за всю історію мобільного ринку.
Більше того, компанія прогнозує погіршення цих показників в 2019 році, якщо виробники не змінять свою стратегію. На думку віце-президента мобільного відділення IDC Райана Рейта, в мобільному світі панує хаос і паніка, яка призводить до зниження попиту, але емоції не єдина причина падіння продажів.
На думку IDC, ринок смартфонів стагнує через наступні фактори:
  • Продовження циклу заміни пристроїв
  • Перенасичення великих ринків
  • Зростання цін
  • Економічна нестабільність і зниження купівельної спроможності
Зростання продажів спостерігається всього в чотирьох країнах: Індії, Індонезії, В’єтнамі і Південній Кореї.
Китайські смартфони також вносять лепту в “хаос”. Продукція з Піднебесної активно захоплює світові ринки, витісняючи американців і корейців, пропонуючи якісні моделі за доступну ціну.
П’ятірка лідерів мобільного ринку має такий вигляд: Samsung, Apple, Huawei, OPPO, Xiaomi.
Ключовим ринком залишається Китай — на цю країну припадає близько 30% купівель смартфонів. На Huawei, OPPO, Vivo і Xiaomi припадає 78% продажів. Незважаючи на високі показники, попит на смартфони в 2018 році в Піднебесній впав на 10%.
Проте, на думку IDC, у Huawei є великі шанси стати світовим лідером з виробництва смартфонів в 2019 році, випередивши Samsung і Apple.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас