У лютому жителі Києва отримають дві платіжки за електроенергію - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У лютому жителі Києва отримають дві платіжки за електроенергію - експерт

Енергетика
2680
У лютому 2019 року побутові споживачі електроенергії в Києві отримають дві платіжки.
Про це в коментарі повідомив представник компанії ДТЕК Київські електромережі Роман Аулов.
“У лютому 2019 року побутові споживачі електроенергії в Києві можуть отримати дві платіжки, два рахунки. Перший рахунок буде від нового постачальника за січень 2019 року. 01.01.2019 року набула чинності реформа енергоринку, зараз на цьому першому етапі реформи передбачається, що у клієнта інший постачальник, і цей постачальник виставить рахунки за січень», – сказав експерт.
Р. Аулов уточнив, що з 1 січня поточного року за забезпечення електрикою житлових будинків, квартир, а також комунальних і офісних будівель відповідатимуть компанії-постачальники і компанії-оператори мереж розподілу електроенергії.
«Компанія Київські електромережі з 2019 року стала Оператором мереж розподілу електроенергії, тільки надаємо послуги з доставки електроенергії. Але заборгованість за електроенергію в листопаді, в грудні 2018 року повинні заплатити саме тому постачальнику, який надавав послуги. Тобто також буде рахунок за борги за 2018 рік. Від компанії Київські електромережі цей другий рахунок отримають ті, хто не розрахувався з боргами.
Якщо зараз ви отримували від постачальника рахунок від постачальника електроенергії і там було написано, що за грудень оплатити треба стільки-то, а також є заборгованість за попередні періоди, то зараз це буде два різні рахунки: один рахунок від попереднього постачальника за борги, а в лютому – від нового постачальника, за січень 2019 року. Оплачувати потрібно обидва рахунки. З попереднім постачальником потрібно розрахуватися або попередній постачальник має право за борги відключити клієнта від електроенергії”, – пояснив Р.Аулов.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас