Google розробляє Chrome для змішаної реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google розробляє Chrome для змішаної реальності

Технології&Авто
775
Microsoft і Google почали налагоджувати співпрацю, хоча раніше не завжди йшли рука об руку.
Основою для Edge вибрали движок Blink і браузер Chromium.
Пошуковий гігант вирішив впровадити одну з технологій Microsoft в фірмову програму Google Chrome.
Мова йде про підтримку гарнітур Windows Mixed Reality з боку Chromium, Chrome і інших браузерів на їх основі. Відповідна можливість, як очікується, з’явиться найближчим часом. Очікується, що браузер буде підтримувати формат WebVR, а також зможе відображати додатки змішаної реальності, написані під Windows.
В Google працюють і над іншими можливостями, які дають змогу використовувати Edge на базі Chromium в форматі змішаної реальності. Подробиці поки не розкриваються.
Це не перший браузер для VR, AR і MR-пристроїв. Деякі компанії пробували випускати свої рішення для мобільних VR-шоломів, зокрема, це була Samsung. Однак їхні рішення були не більше ніж демонстрацією можливостей, адже для управління таким браузером потрібні особливі контролери.
Трохи далі пішла Mozilla, випустивши браузер Firefox Reality. Враховуючи відкритий статус програми, виробники обладнання можуть легко інтегрувати його у власні рішення. Новинка доступна в магазинах додатків Viveport, Oculus і Daydream, а також в Google Play.
Браузер дозволяє створювати віртуальне оточення і розміщувати на ньому вікна, сайти тощо. На думку деяких експертів, подібні технології знайдуть застосування не тільки в іграх, але і в офісній роботі. Зрозуміло, коли шоломи віртуальної і доповненої реальності будуть поширені, як і звичайні монітори.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас