У НБУ розповіли про вплив виборів на економічну стабільність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли про вплив виборів на економічну стабільність

Казна та Політика
864
У Національному банку України прогнозують, що президентські вибори матимуть незначний вплив на економічну ситуацію в Україні.
Про це розповіла перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.
“Ми розуміємо, що 2019 рік буде складним саме через політичну невизначеність і він буде складним, в першу чергу, для інвесторів, як зовнішніх так і внутрішніх. Після завершення президентських і парламентських виборів ми очікуємо на підвищення активності інвесторів. І навіть закладаємо незначний, але приріст прямих іноземних інвестицій”, – сказала Рожкова.
Вона зазначила, для країни і для економіки в цілому важливо, щоб той, хто переможе у президентських перегонах, продовжив політику, яка буде спрямована на збереження макроекономічної і фінансової стабільності.
Додамо, обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну за перше півріччя становив 1,3 млрд доларів.
Також за словами Катерини Рожкової вибори безпосередньо не впливають ні на монетарну політику, ні на результати прогнозів Нацбанку.
“Звичайно ми повинні враховувати і враховуємо окремі політичні рішення, які можуть вплинути на економіку. Але основним для нас є аналіз економічних чинників, розвиток економіки України, глобальних економік”, – зазначила Рожкова.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас