Мінфін США планує скорочувати темпи нарощування запозичень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США планує скорочувати темпи нарощування запозичень

Світ
214
Минулого року Міністерство фінансів США нарощувало обсяги залучення грошових коштів, причому на тлі зростання бюджетного дефіциту, що було результатом податкової реформи. Тепер же курс відомства змінився – були скориговані плани запозичень.
Так, у середу Мінфін повідомив, що не змінюватиме обсяги випуску купонних облігацій і бонди з плаваючою ставкою в цьому кварталі. У четвертому кварталі минулого року обсяг розміщення таких паперів збільшився на $27 млрд.
Водночас Мінфін почне поступово нарощувати випуск казначейських цінних паперів із захистом від інфляції (TIPS). Він розмістить папери на $ 84 млрд 15 лютого: 3-річні бонди на суму $ 38 млрд, 10-річні папери на $ 27 млрд і 30-річні на $ 19 млрд. Обсяг випуску 30-річних паперів на $ 1 млрд більше, ніж на попередньому аукціоні.
У ході квітневого аукціону американський Мінфін збільшить на $ 1 млрд обсяг випуску п’ятирічних бондів.
“Торік Мінфін реагував на зростання потреб у фінансуванні, нарощуючи обсяги випуску купонних облігацій і бонди з плаваючою ставкою, – йдеться в повідомленні регулятора. – Відповідно до інформації, наявної в нашому розпорядженні в даний час, план емісії, оголошений сьогодні, буде достатній для забезпечення потреб у фінансуванні в найближчій перспективі”.
Коментуючи проблему стелі держборгу США, Мінфін заявив, що, як і в минулому, може задіяти екстрені заходи для тимчасового фінансування роботи уряду у випадку, якщо Конгрес не підвищить ліміт держзапозичень до 1 березня.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас