Аналітики розповіли, чого чекати від біткойна в майбутньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики розповіли, чого чекати від біткойна в майбутньому

Фінтех і Картки
5640
Зростання і падіння біткойна за час існування цієї криптовалюти чимось нагадували американські гірки. Іноді за один день його курс зростав на 2500 доларів, в грудні 2017 року його вартість дорівнювала 20 000 доларів. А ось за останній рік біткойн поступово падав.
Про це пише видання The Guardian, яке попросило експертів дати прогнози про те, чого очікувати від курсу криптовалют, передає Сегодня.
Нуріель Рубіні, один з кількох економістів, які передбачили кризу в 2008 році – завзятий критик біткойна. Він назвав його “батьком усіх бульбашок”, а також написав в Twitter, що Bitcoin, Ethereum, Litecoin і інші криптовалюти повинні бути виставлені в “Залі ганьби 2018 року”.
Але незважаючи на попередження провідних економістів, у криптовалюти все ще є безліч фанатів, крім того, активно розвивається індустрія новинних веб-сайтів, блогів та подкастів, присвячених цій темі. Десять років тому творець криптовалюти спробував донести посил, що біткойн буде існувати за межами проваленої системи, якій більше не можна довіряти. Проте, є всі підстави вважати, що біткойн прагне до майбутнього, яке буде строго регульованим.
Уряд Великобританії, наприклад, готовий наділити Управління з фінансової діяльності новими повноваженнями щодо цифрових валют після того, як парламентарії попередили, що вони піддають споживачів до різних ризиків. Центральні банки, в тому числі Банк Англії, вивчають криптовалюти, а деякі країни намагаються створити власні. Наприклад, тоталітарна влада в Венесуелі запустила криптовалюту El Petro, щоб обійти фінансові санкції, введені США та Європейським Союзом.
Біткойн також привернув загальну увагу до революційної технології, яка лежить в його основі – блокчейну. Кіран Нагараджа з бухгалтерської фірми KPMG заявив, що керівництво часто цікавиться, як можна використовувати цифрові валюти або блокчейн в бізнесі.
“Біткойн підняв громадську усвідомленість. Тепер ми зможемо створити кращі сервіси та продукти в будь-якій індустрії”, – сказав він.
У 2017 році майбуттю криптовалюти давали вражаючі оцінки. Наприклад, засновник компанії, що займається цифровою безпекою, Джон Макафі передбачив, що курс біткойна підніметься до 500 тисяч доларів до кінця 2020 року. Близнюки Уінклвосс, які інвестували серйозні суми в біткойн, вважали, що його цінність буде відповідати цінності золота.
Сьогодні ж прогнози набагато скромніші. Стівен Іннес, глава відділу трейдингу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні компанії Oanda Corp., помірно оптимістичний: “Звісно, ризик падіння все ще існує, але мені починає здаватися, що ми побачимо зростання до 5000 доларів, а може навіть і до 6000 доларів”.
Старший аналітик Investing.com Клемент Тіболт вважає, що довіра інвесторів до криптовалюти наразі підірвана: “Щоб повернути довіру і інтерес до технології, потрібен час”.
Частина фахівців вірить, що біткойн буде повністю знищений. Аналітик Теуніса Брозенс з банку ING дотримується думки, що криптовалюта сама відійде в забуття: “Рівно рік тому я написав пост, в якому сказав, що біткойн стане нішевим активом. Я радий визнати, що ця думка сильно застаріла”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас