Нова «Муніципальна картка «Картка киянина»: які послуги міститиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова «Муніципальна картка «Картка киянина»: які послуги міститиме

Казна та Політика
2247
У столиці скоро поступово запрацює багатофункціональна електронна картка «Муніципальна картка «Картка киянина», яка стане логічним продовженням проекту «Картки Киянина».
Відповідне рішення наприкінці грудня прийнято на сесії Київради. Наразі ще діє й «Картка киянина» попереднього зразка, яка поступово буде виводитися з обігу.
Як пояснив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов, основною перевагою «Муніципальної картки» буде розширення функціоналу та перехід на сучасну операційну платформу:
  • Картка міститиме такі додатки, як ідентифікаційний, соціальний (перелік пільг утримувача), транспортний, платіжний, медичний, комунальний, торговий тощо.
  • Надаватиме ряд знижок, зокрема – знижки в аптеках мережі КП «Фармація», знижки у великих магазинах «Фуршет», «BILLA».
  • Можна буде голосувати за проекти Громадського бюджету, записуватися до лікаря, сплачувати за житлово-комунальні послуги.
  • У майбутньому передбачені знижки на паркування та додаткові знижки на проїзд для киян-непільговиків.
За словами Юрія Крикунова, отримати «Муніціпальну картку» вже можна, подавши відповідну заяву до банку – учасника проекту «Муніципальна картка «Картка киянина» або іншого пункту оформлення та видачі муніципальних карток «Картка киянина».
До заяви необхідно буде додати такі документи:
  • паспорт громадянина України, або документ, який його замінює;
  • довідка про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків;
  • документи, що підтверджують право на отримання муніципальної картки «Картка киянина» (учнівський квиток, студентський квиток, довідка з місця роботи тощо);
  • посвідчення, що дає право на пільги, доплати, допомоги, компенсації (у разі наявності);
  • довідку про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, видану відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» (у разі наявності).
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас