Дизельний автомотлох з Німеччини наповнив Східну Європу - екологи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дизельний автомотлох з Німеччини наповнив Східну Європу - екологи

Світ
2187
Дорогами багатьох східних країн Євросоюзу старі дизелі можуть їздити вільно через відсутність дієвих екологічних зон. Екологи б’ють на сполох.
Як повідомляє dpa, у Румунії, яка давно прославилася як один з найбільших споживачів старих машин, тільки за останні два роки було зареєстровано 31 000 вживаних дизелів із Західної Європи. Середній вік всіх машин в країні – 16 років.
Торгівля вживаними авто також процвітає в Чеській Республіці. «Навалою» назвав ситуацію представник Чеської асоціації продавців старих автомобілів Петр Прикрил (Petr Prikryl), який представляє близько 400 дилерів.
Згідно з даними компанії AAA Auto – одного з найбільших дилерів вживаних автомобілів у Центральній і Східній Європі, 63% таких авто в Чехію потрапили з Німеччини, з них 60% – з дизельними двигунами.
У сусідній Словаччині частка дизелів вже досягла 78%.
У Чехії, Польщі, Хорватії та Сербії немає екологічних зон. Старим машинам тут дали “зелене світло”, оскільки відсутні будь-які обмеження. А дорогами Сербії безперешкодно їздять авто, які відповідають стандарту викидів вихлопних газів Євро-3, що заборонено в інших Балканських країнах. Середній вік машин тут – 12 років.
Екологічні організації обурені цією тенденцією. Вони закликають керівництво ЄС і уряд ФРН вжити відповідних заходів, щоб припинити перетворювати Східну Європу на «смітник» для всієї Європи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас