ДФС повідомила про нову податкову пільгу для певних категорій громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС повідомила про нову податкову пільгу для певних категорій громадян

Казна та Політика
6456
Громадяни, які працюють неповний робочий день, та батьки з двома і більше дітьми мають право на податкову соціальну пільгу. Щоб її отримати та, відповідно, зменшити свої податкові зобов’язання, людина повинна подати заяву до бухгалтерії підприємства.
Про це розповіла заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку з доходів фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Тетяна Федченко.
Пільга складає 50% місячного розміру прожиткового мінімуму для дієздатних осіб, встановленого на 1 січня звітного податкового року. У 2019 році це – 960 грн 50 коп (50% від 1921 грн прожиткового мінімуму для дієздатних осіб станом на 1 січня 2019 року).
Особа має відповідати певним умовам:
  • По-перше, податкова соціальна пільга застосовується до нарахованої місячної зарплатні, якщо її розмір не перевищує суму, яка дорівнює місячному прожитковому мінімуму, який діє на 1 січня звітного року для дієздатної особи, помноженої на 1,4 та округленої до 10 гривень. У 2019 році сума обмеження складає 2 тис. 690 грн.
  • По-друге, пільга застосовується лише до заробітної плати та не стосується інших доходів.
  • По-третє, пільга починає застосовуватися роботодавцем з дня отримання від платника заяви і документів, які підтверджують право на її використання.
  • По-четверте, пільга не застосовується, якщо працівник, окрім зарплатні, отримує виплати з бюджету у вигляді стипендії, грошового або майнового забезпечення учня, студента, аспіранта тощо.
  • П’ята умова – податкова пільга надається тільки за одним місцем роботи.
Соціальна пільга надається у більшому розмірі: студентам, аспірантам, ординаторам, ад’юнктам, чорнобильцям І та ІІ категорій, інвалідам І та ІІ груп, а також ветеранам війни, зокрема, учасникам бойових дій.
Для батьків неповнолітніх дітей передбачено особливий порядок надання пільги. Вона надається обом батькам, а якщо в сім’ї двоє та більше дітей до 18 років, пільга надається на кожну дитину.
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас