Власникам авто на "єврономерах" нагадали про серйозні штрафи вже з травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власникам авто на "єврономерах" нагадали про серйозні штрафи вже з травня

Особисті фінанси
767
З кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися до власників авто на єврономерах, зростуть до 170 тисяч гривень. В окремих випадках передбачається можливість конфіскації таких авто.
Про це повідомляє прес-служба головного управління Державної фіскальної служби в Донецькій області.
“Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на територію України, але і для тих, хто ними керує. До того ж, з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тисяч гривень, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто”, – відзначили в прес-службі.
При цьому у відомстві нагадали, що набули чинності закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України в частині оподаткування і розмитнення авто на єврономерах.
Однією з норм передбачено звільнення від відповідальності за порушення митних правил тих осіб, які ввезли такі авто у період з 1 січня 2015 року до 24 листопада 2018 року і порушили норми митного законодавства України, проте звернулися в митницю для їх легалізації у термін до кінця травня 2019 року.
Митниця звернулася до всіх власників авто з іноземної або тимчасовою реєстрацією з проханням вчасно пройти процедуру оформлення транспортного засобу.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – обирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на finance.ua.

Обрати картку для водія

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас