В Україні хочуть скасувати "книги відгуків та пропозицій" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть скасувати "книги відгуків та пропозицій"

Казна та Політика
1675
У вересні 2018 року Міністерство економічного розвитку та торгівлі винесло на громадське обговорення проект постанови Кабміну, який, серед іншого, пропонує не зобов’язувати українських підприємців вести книги відгуків і пропозицій.
Про це йдеться на сайті МЕРТ.
Йдеться, зокрема, про Проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів”.
У документі йдеться про те, що книга відгуків і пропозицій була запроваджена ще в Радянському Союзі. Тоді вона була майже єдиним інструментом народного контролю за підприємствами, установами та організаціями.
Сьогодні ж, на думку МЕРТ, українці мають достатньо дієвих інструментів захистити свої права. До прикладу – звернутися до Держпродспоживслужби, або ж залишити відгук про той чи інший заклад у мережі Інтернет, йдеться у документі.
Скасування норми про обов’язкове ведення книги відгуків та пропозицій допоможе поліпшити бізнес-клімат в Україні, переконані у МЕРТ. Це також дозволить економити близько 125 млн гривень на рік – по 528 гривень на одного суб’єкта господарювання, йдеться у пояснювальній записці до документа.
Втім, 279 українців виступили проти скасування книги відгуків та пропозицій, 259 українців – за. Про це свідчать дані громадського обговорення проекту, оприлюднені на сайті МЕРТ (станом на 24 січня 2019 року).
Таким чином, поки що можна стверджувати, що думки експертів та українців з приводу відмови від книги скарг та пропозицій розділились майже порівну.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас