CMC Magnetics розробляє голографічні диски — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

CMC Magnetics розробляє голографічні диски

Технології&Авто
316
У минулому розробники намагалися розробити і впровадити технології запису на оптичні диски з використанням голографічних методів запису і читання.
Підвищити щільність запису на оптичних дисках без мудрованої голографії тільки за допомогою нарощування кількості шарів у складі диска і за допомогою вже класичного синьо-фіолетового лазера, як у Blu-ray, зробила спробу Sony.
Разом з Panasonic вона розробила стандарт носіїв Optical Disc Archive, який передбачає розміщення в одному картриджі 12 дисків сумарної ємності до 3,3 Тбайт (в останній редакції). Тим самим ємність одного диска трохи не дотягує до 300 Гбайт. Накопичувачі та носії Optical Disc Archive, як передбачається, заповнять нішу так званих систем зберігання холодних даних – інформації, доступ до якої потрібен вкрай рідко або яку взагалі більше ніколи не запросять.
Оскільки обсяг холодних даних зростає, що також може бути спровоковано появою платформ з елементами штучного інтелекту, то потреба в порівняно дешевих носіях інформації у вигляді оптичних дисків може відкрити в собі друге дихання. Саме на це сподівається CMC Magnetics, яка в поточному році розраховує повернутися до прибутковості. Попит на традиційні носії CD і DVD падає рік за роком, і CMC Magnetics важко виживати, спираючись лише на подібні диски.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас