Нова камера Intel допоможе роботам орієнтуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова камера Intel допоможе роботам орієнтуватися

Технології&Авто
281
Камера RealSense Tracking Camera T265 використовує для відстеження та навігації виключно вбудовані сенсори і не потребує зовнішніх датчиків, щоб допомогти з орієнтацією роботів і різних автономних машин на місцевості навіть у ситуаціях, коли сигнал GPS ненадійний або відсутній.
Наприклад, сільськогосподарський дрон може як наносити на карту поле, так і адаптуватися на льоту до перешкод на кшталт дерев, будівель або скель. В основі лежить апаратна платформа Myriad 2, яка використовується в інших недавніх проектах Intel і дозволяє знімати більшу частину навантаження з обробки даних з основного процесу і за рахунок цього економити енергію батареї.
Єдиною вимогою камери є споживана потужність 1,5 Вт, підключення USB і достатня кількість пам’яті для роботи – іншими словами, T265 може бути легко розміщена на дроні. Постачання камери T265 для машинного зору і картографії почнуться 28 лютого, причому заявлена ціна становить 199 доларів.
Навряд чи подібне рішення буде особливо затребуване в домашніх проектах, але воно, безумовно, допоможе розробникам, які бажають створювати просунуті автономні пристрої, не намагаючись робити подібні системи з нуля. Ми можемо побачити ці камери, наприклад, в автономних роботах, розрахованих на використання всередині приміщень або в безпілотних літальних апаратах, що доставляють вантажі у віддалені райони.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас