В ЄЦБ заявили про погіршення економічних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄЦБ заявили про погіршення економічних ризиків

Світ
317
Європейський центробанк залишив монетарну політику без змін, але голова регулятора Маріо Драгі повідомив, що ризики для зростання економіки єврозони змістилися у бік пониження.
Хоча ЄЦБ підтвердив прогноз, згідно з яким регулятор, ймовірно, підвищить ставки пізніше в поточному році, коментарі Драгі можуть посилити очікування ринку, що банк відкладе посилення політики або навіть піде на зниження ставок, повідомляє Reuters.
“Ризики навколо прогнозу для зростання економіки єврозони змістилися у бік пониження через збереження невизначеності, пов’язаної з геополітичними чинниками і загрозою протекціонізму, уразливість на ринках і нестійкість фінансових ринків”, – сказав голова ЄЦБ.
“Імпульс зростання в короткостроковій перспективі, ймовірно, буде слабшим, ніж очікувалося раніше”, – додав він.
Водночас Маріо Драгі пояснив причини збереження політики, зазначивши, зокрема, зміцнення ринку праці та прискорення зростання зарплат, – за його словами, це може призвести до підвищення інфляції в середньостроковій перспективі.
“Ключовий фактор, який потрібно оцінювати, – це збереження невизначеності, – сказав він, висловивши впевненість у тому, що фактори невизначеності, які варіюються від результату переговорів про Brexit до уповільнення темпів зростання в Китаї та торгового протекціонізму, усуваються.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас