У Давосі дали старт реалізації великого енергетичного проекту в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Давосі дали старт реалізації великого енергетичного проекту в Україні

Казна та Політика
1453
У Давосі відбулося підписання угоди між норвезькою NBT, французькою Total і Європейським банком реконструкції та розвитку Про реалізацію проекту вітрової енергетики “Сиваш”.
Церемонія підписання відбулася за участю Президента Петра Порошенка і президента ЄБРР Суми Чакрабарті.
“Підписання цього документа показує, що Україна реформується. Вона вже реформує свою енергетику кілька років, наближаючись до стандартів ЄС”, – сказав після підписання президент ЄБРР.
“Ми бачимо, що Україна стане лідером у цій галузі, оскільки це найбільший проект вітрової енергетики”, – заявив Чакрабарті.
“Прихід NBT і Total показує, що Україна тепер другий за величиною європейський ринок. NBT реалізує ще більше проектів. Я в цьому впевнений. Іноземні інвестори повертаються в Україну”, – додав він.
Як повідомили в прес-службі Національної інвестиційної ради, NBT планує будівництво нового вітрового енергетичного комплексу в Україні.
За словами генерального директора NBT Юара Вікена, компанія має достатній потенціал для побудови додаткових 700-800 МВт вітрових потужностей в Україні.
Будівництво попередньо планується почати в Запорізькій області в 6-9 місяців.
У компанії уточнили, що зараз за допомогою партнерів здійснюють оцінку ЕРС підрядників і постачальників вітрових турбін, які будуть задіяні в проекті.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас