Уряд обіцяє забезпечити школи безкоштовними електронними підручниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд обіцяє забезпечити школи безкоштовними електронними підручниками

Казна та Політика
373
Уряд затвердив рішення, згідно з яким вчителі та учні будуть забезпечені безкоштовними підручниками як в паперовому , так і в електронному форматах.
Відповідне рішення затверджено на засіданні Кабінету Міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.
«У Законі «Про освіту» ми вперше передбачили, що держава гарантує безоплатне забезпечення не лише паперовими, а також електронними підручниками. Тепер уряд ухвалив Порядок, яким визначається конкретний механізм цього. Причому йдеться і про електронні версії паперових підручників, у форматі pdf, і про власне електронні підручники та підручники з аудіосупроводом», – пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
Доступ до е-підручників, право використання яких придбано державою, учні та вчителі отримуватимуть через Національну освітню електронну платформу.
Також безоплатно підручниками забезпечуватимуть тих, хто отримує повну загальну середню освіту не лише в школах та закладах профосвіти (як це було раніше), а й у закладах фахової передвищої та вищої освіти (коледжі та технікуми). Педпрацівники отримуватимуть, окрім підручників, і навчально-методичну літературу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас