Климпуш-Цинцадзе вважає, що Північний потік-2 матиме жахливі наслідки для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Климпуш-Цинцадзе вважає, що Північний потік-2 матиме жахливі наслідки для України

Енергетика
1886
Україна не бачить готовності зупинити побудову “Північного потоку-2” у європейських столицях, і це матиме жахливі наслідки.
Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час участі у панельній дискусії Українського дому у Давосі,
“Я боюся, що “Північний потік-2” буде побудований. На жаль, аргументи України, Польщі, країн Балтії не сприймаються в інших столицях”, – повідомляє Іванна Климпуш-Цинцадзе.
“Питання полягає у тому, коли він буде побудований. І чи вдасться у процесі його втілення досягнути з Росією і ЄС угоди щодо транзиту через Україну. Якщо транзиту не буде – це буде прямим запрошенням Російській Федерації до ще одного повномасштабного збройного нападу на Україну”, – сказала віце-прем’єр.
За її словами, розуміючи загрози, Україна погодилася на тристоронні переговори з ЄС та Росією, раунд яких відбувся у понеділок, 21 січня. Росія заявила, що правила ЄС не розповсюджуються на Україну. Хоча і ЄС, і Україна наполягають саме на такому підході.
“Я думаю, основне, що ми почули у цих перемовинах – що Росія буде готова їх продовжити лише після травня. Це свідчить про те, що Росія має великі сподівання на президентські вибори в Україні. Думаю, всім треба дуже-дуже серйозно сприйняти цей сигнал”, – розповіла вона.
Климпуш-Цинцадзе додала, що РФ прагне отримати президента, з яким можна буде домовитися на російських умовах. І навіть повернувшись до столу переговорів у травні, вона буде готова говорити лише про продовження десятирічного контракту, термін якого нині збігає.
“Це означає, що Російська Федерація не збирається чесно грати за правилами після побудови “Північного потоку-2”, і буде використовувати його як важіль впливу проти Європи, як використовувала питання газу десятиріччями проти України. Це має протверезити наших колег у ЄС”, – пояснила вона.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас