Мільярд людей позбавлені доступу до електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярд людей позбавлені доступу до електроенергії

Енергетика
693
Один мільярд людей на земній кулі не мають доступу до електроенергії.
Про це під час виступу на Всесвітньому форумі в Давосі заявив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль.
“Один мільярд людей на Землі все ще не мають доступу до електроенергії. Африка досі не забезпечена електроенергією, що ганебно. Ще не так давно була негативною і статистика в Індії, але керівництву вдалося і досить швидко це питання вирішити, і надати доступ до електроенергії сотням мільйонів людей”, – зазначив він.
Біроль також заявив, що енергетичне майбутнє світу полягає в розвитку, екологічному виробництві та економному споживанні електроенергії.
“І вірю, що електроенергія є безперечним майбутнім глобальної енергетичної системи на довгі роки в майбутньому. Безперечно, нам потрібні газ, нафта, так само як вугілля, енергетичні відновлювані джерела та інші. Але поки що світ рухається в бік електроенергії”, – сказав виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства.
Також він закликав переходити на виробництво електроенергії екологічними методами, навіть незважаючи на його високу вартість.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас