Січневі платіжки за газ законні і підлягають оплаті - регулятор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Січневі платіжки за газ законні і підлягають оплаті - регулятор

Особисті фінанси
3780
Глава громадської ради Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Василь Котко заявив про законність нових платіжок за газ.
За його словами, платіжки, розраховані на підставі норм споживання є коректними, і споживачам треба їх оплатити.
“В сьогоднішній ситуації, все, що виставлено облгазами, воно так би мовити законне. Це законна ціна на газ, законні норми споживання, які тепер суд підтвердив. Це абсолютно законні платіжки і споживачам треба, на мій погляд, за цими платіжками платити”, – сказав Котко.
Він також додав, що після того, як Кабінет міністрів затвердить нові норми, споживачам, у разі переплати, буде здійснений перерахунок.
“Кабінет міністрів повинен буде затвердити норми споживання більш-менш нормальні … І тоді облгази будуть змушені і здійснять перерахунок платіжок”, – сказав глава ради.
Раніше в Нафтогазі повідомили, що через скасування судом норм споживання газу, українці, у яких не встановлено газовий лічильник, отримали завищені платіжки за газ. У Нафтогазі закликали громадян повідомляти про отримання таких платіжок на урядову гарячу лінію.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас