Зниження ціни на газ для населення призведе до проблем з МВФ - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження ціни на газ для населення призведе до проблем з МВФ - експерт

Енергетика
3398
Заклики знизити ціну на газ для населення можуть добре звучати, але якщо така політика буде впроваджена і призведе до фінансових проблем у “Нафтогазі”, то у довгостроковому плані її не можна назвати тривкою.
Такі кроки також призведуть до затримки траншів від МВФ, що небажано з огляду на графік виплат по зовнішньому боргу, розповів експерт ООН з економічних відносин Грігор Агабекян.
“Так, це звучить добре. Але якщо це призведе до фінансових проблем у “Нафтогазі”, я думаю, що у довгостроковому плані ситуація не буде тривкою”, – сказав Агабекян, відповідаючи на питання про передвиборчі обіцянки знизити ціну на газ для населення у два чи чотири рази.
Водночас, за словами Агабекяна, важливо знайти способи захисту найбільш вразливих верств населення і пом’якшення наслідків підвищення тарифів для них. Економіст додав, що транші МВФ, які нині отримує Україна, дуже важливі, особливо з огляду на графік виплат по зовнішньому боргу.
“Я думаю, якщо буде різка незгода із Міжнародним валютним фондом і замість того, щоб слідувати їхнім рекомендаціям, відбудуться кроки у зворотному напрямі, то достатньо прогнозованим результатом буде те, що наступний транш буде просто затриманий. Це абсолютно небажано”, – пояснив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас