ООН назвала криптовалюти «новою межею» у світі фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН назвала криптовалюти «новою межею» у світі фінансів

Фінтех і Картки
4383
Криптовалюти і блокчейн-технології можуть позбавити світ необхідності довіряти централізованим інститутам, скоротити бюрократичну тяганину, створити нові бізнес-моделі і істотно підвищити ефективність управління.
Про це йдеться в останньому звіті ООН «World Economic and Social Survey 2018. Frontier technologies for sustainable development».
Згадуючи творця біткойна Сатоши Накамото і запропоновану ним модель, автори доповіді, зокрема, називають криптовалюту «новою межею в галузі цифрових фінансів».
«Інноваційність цієї системи полягає в тому, як різні сторони можуть співпрацювати, створюючи довіру і гарантії, в той час як традиційна фінансова система базується на інститутах і регулюванні. Стимулюючі фактори об’єднують інтереси учасників, змушуючи їх робити вклад в безпеку. Традиційна система водночас покладається на складну конструкцію звітів, нагляду і гарантій, підкріплених репутацією одного центрального відомства. Таким чином технологія блокчейн створює першу в галузі фінансів можливість заміщення довіри комп’ютерним кодом», — йдеться в документі.
В ООН відзначили, що вже існують рішення з використання блокчейн-технології для реєстрації прав власності, персональної ідентифікації та доведення походження продуктів харчування і медикаментів.
Також у доповіді згадується Climatecoin, який є основою для створення глобальної системи обліку вуглецевих викидів, в рамках якої можливий прямий обмін кредитами на викиди і підключення до Інтернету речей. Також передбачається, що пристрої самі змогли б розраховувати рівень викидів і купувати вуглецеві кредити.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас