Клієнтам збанкрутілих страхових повернуть гроші заднім числом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клієнтам збанкрутілих страхових повернуть гроші заднім числом

Особисті фінанси
1601
Українці, які втратили свої заощадження в лайфових страхових компаніях, можуть розраховувати на відшкодування частини втрачених коштів. Днями Нацкомфінпослуг схвалив законопроект, який розширює сферу компетенцій Фонду гарантування вкладів на діяльність таких установ.
Якщо депутати підтримають ініціативи чиновників, постраждалі вкладники СК зможуть отримати до 200 тис. грн. від Фонду. Причому норми законопроекту поширюються не тільки на нинішніх клієнтів страхових – компенсації належать всім, хто втратив гроші з 2011 року.
Як і у випадку з банками, фінансувати проект автори документа пропонують за рахунок внесків самих страхових. Для цього ФГВФО повинен буде створити субфонд. Спочатку на його формування компанії зобов’язані будуть скинутися по 1% від статутного капіталу. А потім щокварталу перераховувати ще по 1% від суми залучених премій у гривні та 1,2% – у валюті.
Максимальна сума відшкодування за накопичувальними договорами страхування життя становить 200 тис. грн. Передбачено, що у разі анулювання ліцензії Фонд гарантування стане вводити в СК тимчасову адміністрацію, а вже через 20 днів почне виплачувати гарантовані компенсації. Протягом 30 днів оголошується конкурс на передачу активів і зобов’язань компанії іншим учасникам ринку, і якщо таких не знайдеться, починається процес ліквідації компанії-банкрута.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас