Китай назвав три головні напрями для інвестицій в майбутнє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай назвав три головні напрями для інвестицій в майбутнє

Світ
1447
Влада КНР поставила нові технології в один ряд за значимістю з транспортом, охороною здоров’я та освітою.
Очікується, що країна вкладе в пріоритетні інноваційні галузі сотні мільярдів юанів.
Державний комітет у справах розвитку і реформ КНР назвав п’ять головних напрямків для інвестування в 2019 році. У список увійшли як традиційні логістика, транспорт, освіта й охорона здоров’я, так і новий блок – інновації. Під ними уряд має на увазі технології штучного інтелекту, мережі 5G і інтернет речей.
Однак інвестиції в інноваційні галузі вказують і на іншу особливість. Як зазначає старший аналітик Pangoal Institution У Ци, влада робить ставку саме на ШІ, інтернет речей і 5G, оскільки ці технології виконують інструментальну функцію. З їх допомогою Китай зможе перевести всю економіку на нові рейки.
Головне завдання КНР – в короткий термін перейти від промислової моделі, що вимагає великих капіталовкладень і трудовитрат, до економіки, яка зростає за рахунок споживання і інновацій.
На думку У Ци, в 2019 році інвестиції в ШІ, інтернет речей і 5G досягнуть сотень мільярдів юанів.
Всі три галузі закріплені в амбітній стратегії розвитку Made in China 2025. При цьому деякі експерти сумніваються, що Китаю вдасться реалізувати поставлені завдання і стати повністю незалежною в технологічному плані державою.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас