Ford планує випустити автівки, які «спілкуватимуться» на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford планує випустити автівки, які «спілкуватимуться» на дорогах

Технології&Авто
209
Про намір випустити автомобілі, які будуть автоматично взаємодіяти з дорожніми знаками, світлофорами та пішоходами, представники Ford заявили під час щорічної виставки досягнень у сфері споживацьких технологій CES.
Про це повідомляє CNN Business.
За словами автовиробника, перші автівки надійдуть у продаж у 2022 році.
Технологія, як зазначає CNN Business, називається «стільниковим поєднанням машин з усім» (скорочено – C-V2X). Пояснюють, що вона використовує бездротові сигнали для обміну даними між машинами про дорогу, зокрема про розташування автомобіля або колір світлофора.
«Перший у світі світлофор допомагав людям пересуватися переповненим лондонським перехрестям, яке було небезпечним через велику кількість кінних екіпажів, – пише в детальному дописі один з виконавчих директорів Ford. – Через 150 років у Ford переймаються схожим».
У компанії зазначають, що технологія і досі в розробці, і вона передбачатиме користування смартфоном для пішоходів. Ідею вже сприймають зі скепсисом через розміри витрат та нюанси контактування машини з містянами. Зокрема, заступниця директора Національної асоціації державних службовців міського транспорту Корін Кізнер вважає витрати на введення системи в дію завеликими для багатьох міст, а також критикує ідею залучати смартфон пішохода у процес безпроблемного контакту з чужими машинами.
«Відповідальність за опрацювання автомобільних сигналів має нести водій, незалежно від технології, якою керується його авто», – зазначила чиновниця. Втім, виконавчий директор Ford каже, що наразі цією темою можна лише спекулювати, повідомляє CNN Business.
Зазначають, що технологія працюватиме завдяки мережам 5G-зв’язку, і у Ford це вважають рушієм для облаштування технології по всьому місту.
«Ми впевнені, що є виграшний для всіх консенсус, за якого можна було би компенсувати витрати міста на нову систему», – зазначив виконавчий директор Ford Дон Батлер.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас