В Мінсоцполітики назвали ризики монетизації субсидій (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінсоцполітики назвали ризики монетизації субсидій (інфографіка)

Казна та Політика
1275
В Україні уже з березня субсидіантам видадуть на руки гроші на оплату комунальних послуг. У разі, якщо половина з них не заплатить вчасно, то бюджет втратить 7,5 млрд грн за два з половиною місяці.
Такі цифри озвучив міністр соціальної політики Андрій Рева.
Він нагадав, що було прийнято рішення про те, щоб тих людей, яким субсидія призначена з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже у готівковій формі з березня.
“Умовно, сьогодні у нас 4 мільйони одержувачів субсидій. Середній розмір субсидії становить 1,5 тисячі гривень (в опалювальний період. — ред.). Це шість мільярдів гривень у місяць. Стільки будемо видавати “готівки”. Який може бути відсоток неповернення? Припустимо, 50 відсотків. За два з половиною місяці за половини неповернення потенційно можемо втратити 7,5 мільярда гривень”, — попередив Рева.
Він заявив, що зазначена сума не зможе обвалити економіку України: “Це ми беремо можливий ризик. Це не ті гроші, які обвалять економіку. Але не варто забувати, що у нас є механізм припинення виплат субсидій людям, якщо вони не розрахувалися за послугу. Ми це одразу бачимо, є терміни розрахунку”.
В Мінсоцполітики назвали ризики монетизації субсидій (інфографіка)
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас